Çizgili İshakkuşu
Bu türün henüz fotoğrafı yok.
Fotoğraflar topluluk üyelerimizden gelir.Çizgili İshakkuşu (Otus brucei), baykuşgiller familyasına ait küçük kulaklı bir baykuş türüdür. İshak kuşuna görünüşte benzer olup vücudunun arka tarafında şeritler ve daha az karmaşık renkte tüyler görülür. Sesi daha yumuşaktır. Kumruya benzeyen bir ya da birkaç hecenin daha hızlı tekrarından oluşur. Boyları 20-22 cmdir. Kulakları diktir. Omnivordurlar. Geceleri avlanırlar. Böcekler, kertenkeleler, örümcekler ve küçük memeliler ile beslenirler. Üremeleri Nisan-Haziran ayları arasında olur. Yumurtalarını ağaç kovuklarına bırakırlar ve bir seferde 4-6 yumurta bırakırlar. Kuluçka süreleri yaklaşık olarak 27 gündür. Yavrular 30 günde tüylenirler. Yarı çöllerde yaşar. Avrupa'da sadece Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yaşarlar. Türkiye'deki üreme alanları Birecik ilçesinde bulunan Doğal Sit Alanı ilan edilen Söğütlük Parkı'ndadır. Burayı tercih etme sebepleri arasında parkta bulunan yaşlı Fırat Kavakları'nda kolay yuvalanmalarıdır. == Dış bağlantılar ==
Kaynak: Vikipedi, Çizgili ishak kuşu maddesi · CC BY-SA 4.0. Metin kısaltılarak alınmıştır.
Ne yer?
Besinlerinin tahmini payı
Nerede yaşar?
Tercih sırasına göre yaşam alanları
- Seyrek ağaçlık
- Tarım ve yerleşim
- Akarsu kenarı
- Kurak düzlük
- Kayalık
Uzmanlaşma
Ankara'da hangi aylarda?
Son bir yılın eksiksiz gözlemlerinde görülme oranı; taralı aylar için henüz veri yok.
Ankara'daki son kayıtlar
Arşivde bu türe ait Ankara kaydı yok.
Son Çizgili İshakkuşu fotoğrafları
Henüz fotoğraf yok.
Tür özellikleri: BirdBase (Şekercioğlu ve ark.). Ankara kayıtları: eBird.