Kara Kuğu
Bu türün henüz fotoğrafı yok.
Fotoğraflar topluluk üyelerimizden gelir.Kara kuğu (Cygnus atratus) ördekgiller familyasından Avustralya'nın güneydoğu ve güneybatı bölgelerinde yaşayan bir kuğu türü. Kara kuğu türünün soyu Yeni Zelanda'da avlanma nedeniyle yok olmuştur ancak tekrar canlandırılmaya çalışılmaktadır. Avustralya içinde iklim koşullarına göre düzensiz göçebe bir yaşama sahiptirler.
Fiziksel özellikleri
Kara kuğuların tüyleri beyaz uçuş tüyleri dışında tamamen siyah renklidir. Gaga parlak kırmızı renklidir ve ucu soluktur. Ayak ve bacaklar grimsi-siyah renklidir. erkekler dişilerden biraz daha iridir ve gagaları daha uzun ve düzdür. Erişkin olmayan kara kuğular grimsi kahverengindedir ve tüylerin uçları soluktur. Erişkin bir kara kuğunun boyu 110–142 cm arasındadır. Ağırlığı 3,7–9 kg arasında, kanat açıklığı da 1,6–2 m arasında değişir. Görece kuğular arasında en uzun boyuna sahiptir. Boyun S şeklinde kıvrıktır.
Kaynak: Vikipedi, Kara kuğu maddesi · CC BY-SA 4.0. Metin kısaltılarak alınmıştır.
Ne yer?
Besinlerinin tahmini payı
Nerede yaşar?
Tercih sırasına göre yaşam alanları
- Sulak alan
- Deniz kıyısı
- Akarsu kenarı
- Tarım ve yerleşim
Uzmanlaşma
Ankara'da hangi aylarda?
Son bir yılın eksiksiz gözlemlerinde görülme oranı; taralı aylar için henüz veri yok.
Ankara'daki son kayıtlar
Arşivde 3 gözlemde geçiyor
Ankara'da nerelerde görüldü?
1 ortak alanda kaydı var; en son görüldüğü yerler önce.
Son Kara Kuğu fotoğrafları
Henüz fotoğraf yok.
Tür özellikleri: BirdBase (Şekercioğlu ve ark.). Ankara kayıtları: eBird.