Ötücü Kuğu
Bu türün henüz fotoğrafı yok.
Fotoğraflar topluluk üyelerimizden gelir.Ötücü kuğu (Cygnus cygnus), ördekgiller (Anatidae) familyasına ait ötücü bir kuğu türü. 140–160 cm boyunda, 205–235 cm kanat genişliğindedir. 8–15 kg arası ağırlıktadır. Köşeli bir başa ve sarıdan siyaha değişkenlik gösteren bir gagaya sahiptir. Ötücü kuğular, özellikle büyüme dönemlerinde vücut ağırlığını kaldıramayan bacakları için, yüzebilecekleri geniş sulak alanlara ihtiyaç duyarlar. Zamanlarının çoğunu yüzerek, suda yiyecek arayarak ve dipte yetişen bitkileri yiyerek geçirirler. Ötüşleri, derinden gelen kaz sesine benzer. Boyutlarına rağmen iyi uçucu kuşlardır. Kışları geçirmek üzere yüzlerce mil katederek Kuzey Avrupa ve Doğu Asya'ya göç ederler. Subarktik Avrasya'da ürerler. Ötücü kuğular, yaşamlarını çift olarak geçirirler, yavruları kış boyunca onlarla kalır, bazen daha önceki yavrular da onlara katılır. Üreme yerlerini sulak alanlar olarak seçerler, yarı evcilleşmiş kuşlar suya yakın olan yerlere yuva yaparlar. Dişi ve erkek yuvayı birlikte inşa ederler; erkek, dişi kuluçkadayken yuvayı korur. Dişiler genellikle 4 ila 7 (12 de olabilir) yumurta bırakırlar. Yavrular gri-kahverengi tüyleriyle 36 gün sonra yumurtadan çıkarlar. 120 ila 150 gün arası uçarlar.
Kaynak: Vikipedi, Ötücü kuğu maddesi · CC BY-SA 4.0. Metin kısaltılarak alınmıştır.
Ne yer?
Besinlerinin tahmini payı
Nerede yaşar?
Tercih sırasına göre yaşam alanları
- Sulak alan
- Orman
- Çayır ve bozkır
- Akarsu kenarı
- Tarım ve yerleşim
- Deniz kıyısı
Uzmanlaşma
Ankara'da hangi aylarda?
Son bir yılın eksiksiz gözlemlerinde görülme oranı; taralı aylar için henüz veri yok.
Ankara'daki son kayıtlar
Arşivde 1 gözlemde geçiyor
Ankara'da nerelerde görüldü?
2 ortak alanda kaydı var; en son görüldüğü yerler önce.
Son Ötücü Kuğu fotoğrafları
Henüz fotoğraf yok.
Tür özellikleri: BirdBase (Şekercioğlu ve ark.). Ankara kayıtları: eBird.