Sultan Papağanı
Bu türün henüz fotoğrafı yok.
Fotoğraflar topluluk üyelerimizden gelir.Sultan papağanı (Latince: Nymphicus hollandicus), kakadugiller (Cacatuidae) familyasından sarı beyaz ve gri renklere sahip bir kakadu türü. Ana besinlerini darı, çekirdek, kuru incir içi,havuç, armut sapı, kiraz sapı vb. besinlerini oluşturur. Erkeklerin taklit yeteneği vardır. Çekirdek ve dal darı gibi yiyecekler vererek insanlara alıştırılabilirler. Kalabalığı severler, kafeste kapalı kalmaktan hiç hoşlanmazlar, erkeklerin çeneleri çok kuvvetlidir. Ortalama yaşam süresi 15-25 yıldır. Sıcak iklim türü olduğu için 15 derecenin altında iyi hissetmezler.
Kaynak: Vikipedi, Sultan papağanı maddesi · CC BY-SA 4.0. Metin kısaltılarak alınmıştır.
Ne yer?
Besinlerinin tahmini payı
Nerede yaşar?
Tercih sırasına göre yaşam alanları
- Seyrek ağaçlık
- Orman
- Tarım ve yerleşim
Uzmanlaşma
Ankara'da hangi aylarda?
Son bir yılın eksiksiz gözlemlerinde görülme oranı; taralı aylar için henüz veri yok.
Ankara'daki son kayıtlar
Arşivde 1 gözlemde geçiyor
Ankara'da nerelerde görüldü?
2 ortak alanda kaydı var; en son görüldüğü yerler önce.
Son Sultan Papağanı fotoğrafları
Henüz fotoğraf yok.
Tür özellikleri: BirdBase (Şekercioğlu ve ark.). Ankara kayıtları: eBird.