Ankara dışı
Küçük Kuğu
Küçük kuğu (Cygnus columbianus), ördekgiller (Anatidae) familyasına ait küçük bir kuğu türü. Kuğular içinde 115–146 cm boyu ve 170–195 cm kanat açıklığıyla en küçük olanıdır. Ağırlığı 4-9.5 kg arasındadır. Üreme bölgeleri Arktik'tir. Dişiler sulak yerlerin yanına bitkilerden yaptıkları yuvalarına 4 ila 7 yumurta bırakırlar. Yuvayı çiftler birlikte yaparlar ve etrafındaki geniş bir bölgeyi korurlar. Yaşamları boyunca çift kalırlar ve yavruları kış boyunca aileyle kalır, bazen eski yavrularda aileye katılır. Yazları, besinleri genel olarak yüzerken yenen sucul bitkilerdir. Yılın geri kalan zamanlarında ekili alanlardaki tohumları da yerler. Sesleri, yüksek, kaz sesi şeklindedir. National Geographic'e göre, göç sırasında yaklaşık 27,000 ft'e kadar ulaşabilirler. Sağlıklı yetişkin bireylerin birkaç doğal avcısı vardır. Bu yüzden sayıları sabittir; kışları habitatlarının yıkımı ve suyun kirlenmesine bağlı olarak gittikçe artarak kaybettikleri sucul besinlerini, takviye etmeye mecburdurlar.
Kaynak: Vikipedi, Küçük kuğu maddesi · CC BY-SA 4.0. Metin kısaltılarak alınmıştır.
Ne yer?
Besinlerinin tahmini payı
Nerede yaşar?
Tercih sırasına göre yaşam alanları
- Sulak alan
- Çayır ve bozkır
- Tarım ve yerleşim
- Akarsu kenarı
- Deniz kıyısı
Uzmanlaşma
Ankara'da hangi aylarda?
Son bir yılın eksiksiz gözlemlerinde görülme oranı; taralı aylar için henüz veri yok.
Ankara'daki son kayıtlar
Arşivde 59 gözlemde geçiyor
Ankara'da nerelerde görüldü?
6 ortak alanda kaydı var; en son görüldüğü yerler önce.
Son Küçük Kuğu fotoğrafları
Ankara dışı
Tür özellikleri: BirdBase (Şekercioğlu ve ark.). Ankara kayıtları: eBird.
